31 aug. 2011

Valpkurs, del 3 - Timja from hell

Timja, en helt vanlig valp - eller?



Timja var helt hopplös på valpkursen denna gång!! Hon stretade och drog, vägrade att sitta still och var bara jättejobbig. De andra welsharna är cool-lugna, så Timja framstår som ett monster from hell. Men hon var ovanligt jobbig denna gång, vet inte vad det berodde på... Men vi kämpar på! Nu ska koppelträningen sättas igång på allvar. Hon går visserligen rätt fint i koppel redan, men vi har inte varit bestämda på punkten att hon ska hålla sig enbart på vänster sida, så detta måste vi träna in. Har införskaffat mig en midjeväska som ska underlätta "godis-utdelandet" när vi är ute och tränar. Det har varit oerhört bökigt med att ha godis i fickan som man ska få upp smidigt och lätt. Rätt utrustning underlättar till tusen! Var även inne och tittade på sele idag, men kunde inte välja rätt storlek så nästa gång tar jag med mig Timja och provar ut på plats. Det vi bär med oss från valpkursen denna gång och som vi ska träna på är följande:

  • Gå fint - dvs att Timja håller sig på rätt sida och går i samma takt som oss
  • Kommandot "sitt" samtidigt som vi distraherar henne med annat - hon ska kunna sitta genom allt!
  • Behärskad lek - leka på ett vettigt sätt så hon inte blir för hårdhänt eller börjar skälla


Snabbfakta om Timja
Timja är nu drygt 4 månader och väger idag exakt 12 kg. Hon får 3 dl mat på morgonen, och 2 dl till middag och kvällsmat. Hon är busig, vild och glad, men vid sidan om detta så har hon också börjat kela mer med oss - till vår stora glädje. Än så länge skäller hon knappt alls. Hon är expert på att se liten och fjäskande ut när hon vill bli upplyft i soffan, trots att hon har den hemliga* talangen att ta sig upp själv .

* "hemliga" i den mening att hon aldrig visar denna talang när vi befinner oss i samma rum, men som vi vet hon har då hon, utan hjälp, plötsligt sitter i soffan.

Hon är ett yrväder som allt mer börjar uppskatta regnpromenaderna tillsammans med Pär. Hennes andedräkt är jätteäcklig efter att hon har ätit. Hon har fått en bur. Hon älskar isbitar. Hon sover numera från ca 23.00-8.30.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar