4 juli 2011

Snabb vecko-uppdatering




Denna vecka har gått oerhört snabbt! Timja växer och bli allt tyngre och vi börjar se allt mer av hennes egna personlighet. Hon har blivit oerhört duktig när det gäller kroppsvården - borste och tops i öra gnäller hon inte det minsta inför, men att småduscha henne är fortfarande lite otrevligt. Tandborstning har vi faktiskt inte testat än (skäms på oss), det får väl ske inom snar framtid.

Vi misstänkte en eventuell urinvägsinflammation under mitten av veckan då hon kissade inne ovanligt ofta, ibland direkt efter att vi varit ute och rastat henne. Detta satt i i ca två dagar, men oavsett vad det var så är det över nu.

Timja fick även erfara hur vår lägenhet kan förvandlas till en bastu under de varmaste sommardagarna. Då var både jag och Timja helt slut. Vi sov, drack vatten och såg på teve. Inget annat gick att göra. De obligatoriska promenaderna slutade i att jag och Timja satt under ett träd i skuggan. Lääääänge.

För att bespara oss nattsömn så har jag och Pär testat olika tekniker. Den senaste fungerar riktigt bra; busa och hetsa Timja, ut och kissa, tillbaka in, låt henne småleka igen, ge henne en "tanke-leksak" (pappersrulle med godis i) = Timja upptagen i 40 min, rasta henne igen = lååång sömn (dvs ibland 4 timmar).

Kommande händelser: avmaskning & vaccination .

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hur många timmar per natt sover en vuxen hund i genomsnitt? Är det personligt från hund till hund?
//Milla

Linnea och Pär sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Linnea och Pär sa...

Kan inte svara med säkerhet, men de flesta hundar anpassar ju sin sömn efter sin matte. Visserligen kanske den är mer morgonpigg och tassar upp lite tidigare, men då tillbringar den (förhoppningsvis) inte morgonen med att föra så mycket oväsen som möjligt - vilket valparna tycks göra.

Kram Milla - och drick nu mycket té och håll dig frisk! :D

Skicka en kommentar