20 juni 2011

9 veckor

Vi har nu haft Timja i en vecka. Vi kämpar på med att få henne rumsren, det går väl si sådär. Hon har nog förstått att "toan" är på gräsmattan därute, men det hindrar väl en inte från att kissa inne då och då? Eller?? Nå, detta försöker vi banka ur henne (inte ordagrant, såklart). Det är svårt att tolka henne när hon vill ut. Dock har vi upptäckt en eventuellt ny signal från henne och vi ska se om denna stämmer; ibland tassar Timja fram till oss och bara står och kollar - hon vill inte leka eller bli smekt, hon bara - glor. Kan detta vara en signal på att hon behöver kissa? Vi ska undersöka detta.

Vi har även introducerat henne till kroppsvård i form av borstning och tops i öronen. I början stretade hon emot, men nu går det riktigt bra. Borstningen är lätt nu, men peta i öronen - nä, det gillar hon fortfarande inte. Kloklippningen ska vi introducera imorgon.

Det går sakta men säkert framåt och var dag lär vi oss hur vi ska hantera henne bättre. En av de svåraste utmaningarna för oss är att inte säga "Timja" när vi "skäller" på henne, eftersom vi läst att namnet endast ska förknippas med något positivt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar